Töltött édesburgonya

Ehhez a recepthez hasonlót a Gasztroangyalban láttunk. Marcsi is szívesen foglalkozik az édesburgonyával. Nem véletlenül!

Hozzávalók:

2-3 közepes batáta

1 tojás

5 dkg házi füstölt szalonna (a Zöld Almárium éléskamrájában pont van :-))

10 dkg reszelt sajt

só, bors, szerecsendió, apróra vágott rozmaring

kevéske olaj

 

Elkészítés:

Az édesburgonyákat megmossuk, hosszában félbevágjuk és olajozott tepsibe helyezzük. A batátákat is bespricceljük kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk és kezdetben fólia alatt kb. 30-40 perc alatt puhára sütjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd kaparjuk ki a belsejét annyira, hogy maradjon azért a szélén egy kis anyag. A kikapart édesburgonyát villával összetörtjük, fűszerezzük, hozzáadjuk a tojást, a megpirított szalonna darabokat és a reszelt sajt felét. A batáta-csónakokat visszahelyezzük a tepsibe, beletöltjük a masszát, a tetejét megszórjuk a maradék sajttal és pirosra sütjük.