Pak choi wokban

Ez az első év, hogy végre lett pak choi a kertben. A korábbi próbálkozások mindig arra futottak ki, hogy a növénykék serényen virágozni kezdtek, majd hozták a magokat. Megértem őket, de azért mégis…!

Az alábbi receptet az Évkerék Receptgyűjteményből ollóztam, nekik van tapasztalatuk a termesztésben, fogyasztásban egyaránt.

Hozzávalók:

  • 2 szép pak-choi leveleire szedve, jól megmosva
  • 1 ek növényi olaj
  • 1 ek szójaszósz
  • 1/4 tk szezámolaj
  • 1/4 tk őrölt bors
  • 1/4 tk friss gyömbér, felaprítva
  • 2 gerezd fokhagyma, felaprítva

Elkészítés:

  1. A pak-choi-t mindig szedjük leveleire, és egyesével mossuk le a homokot a szárról, levelekről. Jól áztassuk le róla a koszt, majd aprítsuk fel.
  2. A hagymát és a gyömbért felaprítjuk, majd kezdhetjük is a sütést.
  3. Az olajat felforrósítjuk a wokban, és hozzáadjuk a hagymát és a gyömbért.
  4. Levesszük a lángot, és 1 percig pároljuk.
  5. Jöhet a pak-choi: kevergetjük, rázogatjuk sütés közben.
  6. Feljebb vesszük a lángot, és hozzáadjuk a többi hozzávalót.
  7. Magas hőmérsékleten, gyorsan megfonnyasztjuk a pak-choi-t, de azért igyekszünk nem tönkretenni mindent, ami értékes benne, így nem sütjük sokáig.
  8. A végén adhatunk még hozzá mogyorót, diót vagy mandulát is.

A gyömbér amúgy is egy nagy kedvenc, mindenkinek tudom ajánlani, jó az emésztésnek és az immunrendszernek is. Az illata, íze meg egyszerűen felpezsdíti az embert! Én már attól vidámabb leszek, ha arra gondolok, hogy mindjárt főzni fogok vele 🙂