Őszi, sült zöldségek

Ez egy tipikus mindent bele típusú étel, de a hozzávalók garantálják a sikert. Csodálatos, gazdag, szívet melengető illatok, ízek, nem is beszélve a látványról. A serpenyőben lévő őszi színek egyszerűen feldobják az embert!

Hozzávalók:

sütőtök

batáta

sárgarépa

cékla

zeller

póré

fokhagyma

olaj

só, bors, rozmaring, kakukkfű

 

Elkészítés:

A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk, majd nagyjából egyforma, kb. 2 cm-es kockákra, karikákra vágjuk. Egy nagyobb, tapadásmentes serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beledobjuk a rozmaringot, kakukkfüvet, majd a felkockázott zöldségeket jól átpirítjuk rajta. Sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk az nagyobb darabokra vágott fokhagymát, majd kevés vízzel felöntve fedő alatt rövid ideig pároljuk, majd elpárologtatjuk a folyadékot és még egy kicsit pirítunk rajta.

Sajtkockákkal egytálételként, vagy köretnek is remek!