Magunkról

A tanyasi pályafutásunk 2012-ben kezdődött. Ekkor kezdtünk saját részre zöldséget termelni. Hamar világossá vált, hogy a vegyszermentes, tiszta forrásból származó zöldségekre nagy a kereslet, hiszen a fogyasztók nincsenek a beszerzés terén könnyű helyzetben, ugyanis gyakorlatilag nem lehet tudni, hogy az élelem, ami ma kereskedelmi forgalomban kapható ténylegesen honnan származik, mit tartalmaz és milyen módon állították elő.

A közvetlen értékesítést 2013-ban a lakókörnyezetünkben, illetve más kosárrendszerbe történő beszállítással kezdtük. Kisfiunk érkezésével jött egy minden szempontból nehezebb időszak, majd 2014-ben folytattuk a gazdálkodást és szállítottuk a terményeinket Budapestre. Ez azonban nem biztosította a megélhetésünket, így piacozással és más rendszerek számára történő beszállítással igyekeztünk kiegészíteni a jövedelmünket. A közösségi gazdálkodás gondolata folyamatosan a fejünkben volt, de a szükséges lépést ez idáig nem mertük megtenni. Mára azonban világossá vált számunkra, hogy a „hagyományos” gazdálkodás-értékesítés hosszú távon nem folytatható: rengeteg munka, bizonytalan, nem elegendő jövedelem, kevés sikerélmény, nem kiegyensúlyozható kereslet és kínálat a piacozás összes kudarcélményével együtt.

A termelésben két fő kritériumnak akarunk megfelelni:

  1. kiváló minőségű élelem termelése,

  2. biztos megélhetés a családunk számára.

Meggyőződésünk, hogy ezt a célt leginkább a közösség által támogatott mezőgazdaság rendszerében tudjuk teljesíteni, ezért döntöttünk végül úgy, hogy belevágunk.