Krumplis káposztafőzelék

Ez a recept a késői vetésű brokkolin lett kipróbálva, de bármilyen káposztaféle levélzöldség is remek lehet, mint pl. karalábé levél, kelkáposzta, kínai kel, stb. Nézzük, hogy készül!

Hozzávalók 4 fő részére:

4-5 szem krumpli

1 köteg (kb. 15 levél) brokkoli levél levélnyéllel, vagy nélküle

3 gerezd fokhagyma

zsiradék

1-2 ek. liszt

só, bors, őrölt kömény

Elkészítés:

A lisztből zsiradékon világos rántást készítünk, majd a tűzről levéve belereszeljük a fokhagymát. Azután a megmosott, csíkokra vágott leveleket hozzáadjuk, sózzuk és kevés vízzel pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott krumplit, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és további kevés vízzel készre pároljuk.

Magában is szuper finom, de remek feltét pl. a tükörtojás. Mi speciel saját készítésű, levegőn szárított paprika mentes kolbászt karikáztunk rá. Egyébként ha füstölt ízzel jobban tetszene, húsos szalonnával, vagy kolbászkarikákkal együtt is lehet főzni.

Ez a fogás olyan nagyszerű, amilyen egyszerű! 😉