Karfiol csemege

Mivel elég szép karfiol termésünk lett, egy idő után a leves, köret, megszokott egyebek mellől szükségét éreztem kiszabadulni. Kutakodtam kicsit és Fehér Falat oldalán találtam az alábbi receptet. Annyira szokatlan volt, hogy szinte kötelező volt kipróbálni. Annyit mondhatok: érdemes!

img_20151124_155641Hozzávalók:

 

  • 1/2 fej karfiol – durvára darálva
  • 1 alma
  • 10 dkg mazsola
  • 1 banán – villával összetörve
  • 15 dkg dió – durvára darálva
  • 1/2 citrom reszelt héja és leve
  • 1 kk fahéj
  • 1 ek méz

Elkészítés:

A karfiolt durván összedaráljuk, majd hozzádaráljuk az almát és a mazsolát is. Hozzáadjuk a banánt, a diót és a citromot, majd megszórjuk fahéjjal, és összekeverjük a mézzel.

Odafigyelő háziasszonyként tudjuk, hogy a nyers konyha nagyon egészséges, hiszen nem főzzük ki az alapanyagokból a vitaminokat, ásványi anyagokat. Nyilván a fogyasztókat (gyerekek, férjek) ez teljesen hidegen hagyja. Komoly bizonyíték azonban az ízt illetően, hogy kedves dolgozónk, Laci – aki a májkémes kenyér nagykövete- is megkóstolta. Pontosabban úgy felfalta, hogy egy morzsa sem maradt belőle 🙂