Cukorrépa krémleves

Meredeken hangzik, de kifejezetten finom a végeredmény. Ímhol a recept:

Hozzávalók:

0,5 kg cukorrépa

1 fej hagyma

vaj

víz

2 dl tejszín

só, friss gyömbér, frissen reszelt szerecsendió, kevés chili

 

Elkészítés:

A cukorrépát megmossuk, meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. Sós vízben megfőzzük. Ezalatt az apróra vágott hagymát vajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a leszűrt répát, majd felöntjük annyi vízzel, ami kissé ellepi. Jön a turmix, majd az összes fűszer és a tejszín. Érdemes kóstolgatni és sózni, ha kell, annak érdekében, hogy az (édes) ízek jól kijöjjenek. Egyet rottyantunk rajta, hozzá a levesgyöngy, vagy pirított kenyérkocka és már fogyasztható is.

Mi ez utóbbiak híján reszelt Gouda sajttal ettük. Nekem bejött, Björn a kenyérkocka hiánya miatt lepontozta. Konklúzió: a kenyérkocka igenis szükséges 🙂